Informeer bij ons vooraf de verzekering!

Kingpolis fietsverzekeringen

Fietsen. Naar buiten. Genieten van de rust, de natuur, de ruimte en het weer. Frisse lucht en gezonde energie. Of het nu in uw vrije tijd is of de dagelijkse route naar uw werk of school…

Relaxed fietsen

Uw fiets is een belangrijk en kostbaar bezit waar u veel plezier aan beleeft. U wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Toch kan het gebeuren dat uw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Dit is erg vervelend. Heeft u al eens gedacht aan een fietsverzekering? Bij Kingpolis kunt u zowel uw stadsfiets als uw e-bike verzekeren.

U sluit de verzekering direct af bij aankoop van uw fiets. Ook kunt u een tweedehands fiets, na taxatie, bij Kingpolis verzekeren. Wij van Bike RiQez helpen u hier graag mee. De fietsverzekering van Kingpolis keert altijd uit in natura. Dit betekent dat u, wanneer uw fiets is gestolen, een nieuwe fiets mag uitzoeken bij Bike RiQez. Kingpolis hanteert hierbij geen afschrijving maar houdt zelfs rekening met een prijsstijging van de fiets van 4% gedurende de eerste drie jaar van de verzekering.

Zo kunt u snel weer relaxed fietsen!

Belangrijk

 • Zet uw fiets altijd op slot, zodat u na diefstal alle (originele) sleutels kunt overhandigen.

 • Meld het verlies van een sleutel of vervanging van het slot direct bij Kingpolis.

 • Gebruik een ART-goedgekeurd vast slot (min. 2 sterren).

 • Bike RiQez kan u informeren over de premie voor de door u gewenste verzekering.

 • Uw fiets is direct verzekerd als u de verzekering regelt bij Bike RiQez.

De fietsverzekering in het kort

Heeft u cascoschade en een fietsverzekering van Kingpolis? Dan repareren wij bij BikeRiQez uw fiets zo snel mogelijk. Als de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van uw fiets of als de fiets niet meer gerepareerd kan worden, krijgt u een nieuwe fiets. Bij cascoschade geldt een eigen risico van € 50,-.
Bij diefstal gaat u naar ons (BikeRiQez) en kunt u een nieuwe fiets uitzoeken. Bij diefstal geldt geen eigen risico.

U kunt kiezen uit een doorlopende verzekering die maximaal 5 jaar loopt of een aflopende verzekering van 3 jaar.

De doorlopende verzekering is na 1 jaar dagelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn. Voor de doorlopende verzekering betaalt u de premie per maand of per jaar. Bij de 3-jarige verzekering betaalt u de premie in één keer vooraf.

De fietsverzekeringen van Kingpolis hebben nu pechhulp in heel Europa! Zij helpen u dus 24/7 ook tijdens uw buitenlandse trip in Europa.

Wat doet u als u schade heeft?

Heeft u schade? Dan zorgt Bike RiQez er samen met Kingpolis voor dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen. Bike RiQez zorgt voor de reparatie van uw fiets, Kingpolis zorgt voor de administratieve afhandeling van de schade.

Is uw fiets gestolen? Doe dan zo snel mogelijk (binnen 5 dagen) online aangifte via www.politie.nl. Ook bij diefstal helpen Kingpolis en Bike RiQez u om uw claim snel en goed af te handelen.

Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij Bike RiQez een nieuwe fiets uitzoeken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met de fietsverzekering van Kingpolis kunt u kiezen uit 3 pakketten: de voordelige Diefstalverzekering, de uitgebreide Casco Compleet verzekering of de speciaal voor e-bike ontwikkelde Casco Compleet verzekering inclusief Garantie.

Voordelen

 • Direct verzekerd.

 • Accessoires zijn mee te verzekeren als deze op de aankoopfactuur staan vermeld.

 • Pechhulp is 24/7 geldig in Europa.

 • Bij diefstal of cascoschade houdt Kingpolis de eerste drie jaar rekening met een prijsstijging van 4% per jaar. Kingpolis hanteert geen afschrijving!

 • U kunt kiezen uit een doorlopende verzekering of een 3-jarige verzekering. Bij de doorlopende verzekering kunt u kiezen of u liever per maand of per jaar de premie betaalt. Bij de 3-jarige betaalt u de premie ineens vooraf.

 • U kunt bij Kingpolis een verzekering afsluiten voor uw stadsfiets, uw e-bike of uw tweedehands gekochte fiets.

 • Bike RiQez handelt uw schade snel en vakkundig af.