Vraag naar onze accessoires!

Wij bieden veel accessoires voor uw fiets of scooter

Kom langs in onze showroom en bekijk alle accessoires

Fiets en Scooter sloten

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen fietsen gestolen. Zoals uit de statistieken van de politie blijkt, wordt slechts tien procent van deze diefstallen opgelost. Dat is eigenlijk niet nodig. ABUS beschikt met zijn hoogwaardige beugel-, ketting- en vouwsloten, gepantserde en normale kabelsloten en spiraalsloten over een volledig spectrum aan fietssloten en biedt het juiste fietsslot voor iedere wens.

In ons assortiment hebben we o.a.:

 • Kettingsloten

 • Kabelsloten

 • Beugelsloten

 • Ringsloten

En meer…

Fietsaccessoires

De XLC fietsonderdelen en accessoires zijn producten uit de speciale lijn van Juncker Bike Parts. Deze producten worden met grote zorg ontworpen en daarbij wordt een keuze gemaakt uit diverse hoogwaardige materialen. Maar een van de belangrijkste eisen aan fietsaccessoires is ook dat ze het fietsen moeten veraangenamen en compleet maken. De producten worden uitvoerig onderzocht, worden gecertificeerd volgens internationaal geldende normen en er wordt altijd gestreefd naar goede prijs-kwaliteitsverhouding. Fietsen is niet alleen een sport, het is een manier van denken. XLC is niet alleen een merk, het is een levensstijl. Op bijna elk fietsgebied heeft XLC alles wat je nodig hebt om sportief, veilig en zorgeloos op je fiets te kunnen fietsen. Het productassortiment wordt voortdurend uitgebreid met innovatieve en hoogwaardige producten.

Fietshelmen

Een fietshelm zorgt voor extra veiligheid op je fiets. Voor elk type fietser zijn er fietshelmen. Voor racefietsers en mountainbikers is er een ruime keuze aan fietshelmen. Van aerodynamische racefiets helmen voor de snelle fietsers tot en met full face mtb helmen voor downhill mountainbikers. Ook voor elektrische fietsen zijn er speciale Speed Pedelec en e-bike helmen. Onze Speed Pedelec helmen van Livall hebben een NTA 8776 goedkeuring. Met een helm fiets je veilig over de steeds drukkere fietspaden.

Jonge kinderen zijn onervaren in het verkeer, en daarom erg kwetsbaar. Een fietshelm kan de ernst van hoofdverwondingen flink beperken en is daarom altijd aan te raden. Voorwaarde is dat hij correct wordt gedragen en voldoende bescherming biedt. Of dat laatste het geval is, is op het oog moeilijk te beoordelen.

Fietskratten

Wij hebben diverse soorten fietskratten in ons assortiment. Fietskratten van hout en kunststof hebben als voordeel dat ze stevig zijn. Een kunststof fietskrat is daarnaast ook licht, wat de wendbaarheid en het sturen ten goede komt. Kunststof fietskratten zijn vaak verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren. Houten fietskratten daarentegen, ogen rustig en stoer. Het hout is vaak bewerkt zodat de kratten bestemd zijn tegen allerlei weersinvloeden.

 • Hout of kunststofkratten

 • Verschillende maten

 • Bevestigingsmaterialen voor op de fiets

Fietstassen

Fietstassen zijn er voor uw plezier. Deze tassen worden met grote zorg ontworpen, met gebruik van hoogwaardige materialen. Het resultaat is een combinatie van hoge kwaliteit met… veelvuldig, gezond fietsplezier. Wij voeren merken als Beck, Basil, New Looxs, etc.

Mocht een bepaalde tas niet in de winkel aanwezig zijn kunnen we die altijd voor u bestellen.

 • Hoge kwaliteit fietstassen

 • Biedt veel balans op de fiets

 • Ook voor de elektrische fiets

Fietsstoeltjes

Bij het gebruik van een fietsstoeltje bepalen meerdere aspecten of uw zoontje en/of dochtertje voldoende bescherming geniet. Allereerst zijn er natuurlijk de eigenschappen van het voorzitje of het achterzitje zelf. Een basisvoorwaarde is dat deze voldoet aan de Europese norm voor fietszitjes: EN 14344. Daarnaast zijn er aandachtspunten voor veilig fietsen met een kind, zoals met betrekking tot spaakbescherming, gordels, bevestigingsmethoden en het dragen van een helm.

Alle fietsstoeltjes bij Bike RiQez voor in de leeftijdscategorie tot 6 jaar voldoen aan deze norm en hebben dus het predicaat ‘veilig’. Op stoeltjes voor 6- tot 10-jarigen is deze norm niet van toepassing. Die fietszitjes zijn dus standaard níet gelabeld met de EN-code.

Wij voeren merken als Thule Yepp, Urban Iki, etc.

Fiets- en Scooterbanden

Goede fietsbanden zijn erg belangrijk. Ze bepalen namelijk voor een groot deel het rijcomfort, maar zorgen ook voor grip en dus voor veiligheid. Wij vervangen fietsbanden voor alle soorten fietsen, zowel buiten- als binnenbanden. Binnen ons assortiment hebben we verschillende maten en kleuren banden voor de fiets, of het nu gaat om een kinderfiets of een fiets voor volwassenen.

Maar we hebben ook banden voor uw Scooter. Om de zoveel tijd is het een goed idee om scooterbanden te laten vervangen. Scooterbanden vervangen doe je niet alleen wanneer het echt nodig is, bijvoorbeeld als uw band lek is, maar het kan ook onderdeel uitmaken van onderhoud aan uw scooter ter preventie van latere defecten. Slechte scooterbanden vergroten namelijk de kans op een ongeluk. Dit wilt u logischerwijs voorkomen, en scooterbanden vervangen is in dat geval de beste oplossing. Kom gerust langs en vraag ernaar.

Scooter onderdelen en accessoires

Uw scooter, helemaal aangepast zoals u het wilt? Het kan met onze bijpassende scooter accessoires! Wij hebben een groot assortiment nieuwe scooter onderdelen en accessoires van verschillende merken. Maak uw scooter compleet met een bijpassend windscherm, of wat dacht u van beenkleden en handmoffen zodat u er warm en droog bij zit. Beenkleden zijn vaak verstelbaar voor een perfect pasvorm. De scooter moffen zijn universeel en zorgen ervoor dat u geen koude en natte handen meer krijgt tijdens het rijden. Naast scooter beenkleden en moffen kunt u bij ons slagen voor andere accessoires zoals bagagenetjes en rugtassen voor op de scooter. Maar we hebben ook scooter hoezen, scooter sloten, scooter handschoenen en scooter regenkleding in collectie.

Mocht er iets van uw gading niet bij zitten, kunnen we dat altijd voor u bestellen.

Scooter helmen

Binnen ons assortiment hebben we verschillende modellen scooter helmen van o.a. Livall, Demi Jet, CGM en Strada Sport, in diverse maten en kleuren. Zoals:

 • BEON
 • DEMM
 • Barock

Vanaf 1 januari 2023 zijn alle bestuurders én passagiers van scooters met een blauw kenteken (25km) verplicht om ook een helm te dragen.