Avada Car Dealer News

Sinds vandaag, 25 januari 2023, zijn we officieel erkend PUCH fietsen dealer. Al meer dan 120 jaar is Puch een gerenommeerd fietsmerk dat bekend staat voor de eigentijdse kwaliteitsfietsen. Kenbaar aan de strakke designs en sterk kwaliteitseigenschappen. Wij zijn dan ook heel blij dat wij het fietsmerk PUCH nu ook in ons assortiment hebben en presenteren met trots de nieuwste collectie fietsen en e-bikes. De collectie van PUCH fietsen is opgebouwd uit “normale” stadsfietsen en “E-Bikes” Elektrische fietsen met voor beide categorieën zeer opvallende looks.

De PUCH elektrische fietsen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik, door het toepassen van hoogwaardige kwaliteitsonderdelen. Tevens zijn de verschillende elektrische systemen van Bosch, Shimano STePS en Bafang, de beste uit de markt op dit moment. Veel E-bike kilometers voor de PUCH elektrische fietsen!

Waarom kiezen voor een PUCH fietsen?

Bij de lancering van de nieuwe collectie, is rekening gehouden met de oer Hollandse traditie van fietsen. Omdat het assortiment is verdeelt in muzieksferen, is er voor iedere genre een bijpassend model te vinden. Deze fabrikant maakt fietsen met een moderne trendy uitstraling. Hierdoor zijn deze fietsen niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken.

Natuurlijk zijn er enorm veel verschillende merken elektrische fietsen op de markt. PUCH elektrische fietsen kenmerken zich onder andere door:

  • Goede prijs-/kwaliteit verhouding.

  • Degelijke afwerking.

  • Moderne trendy uitstraling.

Daarnaast is vrijwel elk model voorzien van Shimano en andere topmerk onderdelen.

Uitstekende radius met PUCH elektrische fiets

Een belangrijke factor bij het kopen van een elektrische fiets is de actieradius. Met de topmodellen PUCH elektrische fietsen heb je een actieradius tot wel 160 km tot jouw beschikking. Zo blijft de elektrische fiets zelfs over de langste afstanden elektrische aangedreven. De modellen zijn verder voorzien van een krachtige Ananda of Bosch motor. Elektrisch fietsen was nog nooit zo natuurlijk en gemakkelijk als op een PUCH fiets.

Historie van PUCH fietsen

De fietsen van PUCH worden geproduceerd door Cycleurope Industries, een onderdeel van de Zweedse Grimaldi Group. Deze fietsfabrikant is één van de Europese marktleiders in de fietsindustrie.  Cycleurope Industries maakt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen fietsen per jaar. Naast de Puch fietsen maken ze ook de fietsen van o.a. Bianchi, Gitane, Peugeot en Definitive.

PUCH fietsen zijn al meer dan 100 jaar een begrip. Al in 1889 werden er door Johann Puch onder de lange naam ‘‘Fahrradfabrikation Straucherstrasse 18a” in het Oostenrijkse Graz fietsen geproduceerd. Al die tijd maakte Puch naam met betaalbare fietsen van goede kwaliteit. Precies dat wat Puch nu zo’n 125 jaar later ook aanbiedt. Puch heeft een voorkeur voor lange bedrijfnamen, want in 1899 doopt hij zijn succesvolle bedrijf om tot “J. Puch – Erste Steiermärkische Fahrradfabrik AG”. Onder de merknaam Styria verkoopt Puch dan ook fietsen in het buitenland.

Hoe belangrijk Puch fietsen al in die tijd waren blijkt wel uit het feit dat de 100.000ste Puch fiets al in 1908 werd geproduceerd. Johann Puch maakte in die tijd ook motoren en auto’s, hetzij in veel kleinere hoeveelheden, want dat waren toen nog exclusieve vervoermiddelen.

Vanaf 1978 maakt Puch ook sportfietsen en toerfietsen. Deze werden onder andere gepromoot door een professionele wielerploeg die jarenlang onder leiding stond van de voormalig wielerkampioen Rudi Altig en de Noor Jostein Wilmann als kopman had.

Onder de naam Puch worden tegenwoordig alleen nog fietsen verkocht. De andere onderdelen, van het concern dat ooit de grootste fabrikant van Oostenrijk was, zijn verkocht of gesloten.

Hoewel Puch hier vooral bekend is van de vroegere brommers is fietsland Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor Puch fietsen. Zelfs oer-Hollandse fietsen zoals de omafiets en de transportfiets worden door deze Oostenrijkse fabrikant van fietsen gemaakt.

Wilt u een elektrische PUCH fiets met krachtige middenmotor zelf ervaren? Dan nodigen wij u graag uit bij Bike RiQez in Haarlem-Noord.

Wilt u een proefrit komen maken op een van onze fietsen, neem dan contact met ons op